20.04.2020  |  Dining  |  Tabletop

Det dukade bordet 2020

En ekonomisk och estetisk kärnpunkt för design- och inredningsbranschen.

Dukningsprodukter är ett av design- och inredningsbranschens kärnområden. Här finns det möjlighet att skapa lojala kunder, som återkommer för att köpa delar till en servis som de samlar på. Och här finns det möjlighet till merförsäljning av vackra, dekorativa föremål, som kan lyfta konsumenternas dukning och ge den ett nytt uttryck. Med andra ord är det här som branschen har en av sina kärnkompetenser. Inom dukning kan det säljas allt från porslin och stengods till glas och bestick. Men här kan man också visa kunderna i butiken, hur de kan använda sig av ljusstakar, vaser, textil och andra typer av element.

Det dukade bordet är ett av design- och inredningsbranschens kärnområden. Inom dukning kan det säljas allt från porslin och stengods till glas och bestick.

Precis som i trender överlag påverkar hållbarhetsaspekten det dukade bordet. Det innebär att rått stengods gärna står i centrum. Det naturliga uttrycket och naturliga nyanser, nedtonade, dämpade färger med vitt och nyanser av grått spelar en central roll. Textilierna är neutrala och användbara, ofta med motiv som involverar rörlighet.

I motsats till den enkla och skandinaviskinspirerade stilen ses också en konstnärlig, uttrycksfull och färgglad variant, där paletten inkluderar en uppfriskande blandning av ljusorange, fruktiga hallon, mjölkiga nyanser, stark honung och livligt himmelsblå. Även denna trend gör sig bra på ett vackert dukat middagsbord. Här leks det med det multifunktionella samspelet mellan konst, hantverk och digital teknologi, så att bordet blir en explosion av färger, uttryck och fin stämning.

Sammantaget finns det en hel del att ta sig an för branschens detaljister. För det är nu som konsumenterna ska inspireras till att duka upp såväl inomhus som utomhus i trädgården. Därför handlar det om att skapa utställningar i butiken, och därmed ge sina kunder all den inspiration till nytänkande dukning som de kan önska sig.

Bläddra igenom vårt galleri ovan, för att ta del av några av säsongens nyheter bland dukningsprodukter.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.