30.04.2020  |  Business  |  Branschnytt

Efterfrågan på Fairtrade ökar

Konsumenterna ser möjlighet att påverka med sina val.

En undersökning utförd av Sifo i januari 2020 visar att tre av fyra svenskar (74 procent) köper Fairtrade. Under 2019 ökade försäljningen av Fairtrade-märkta produkter med tio procent, vilket innebär att svenskarna spenderade i genomsnitt 433 kronor per person. Försäljningssiffrorna visar bland annat på en ökad efterfrågan på certifierad bomull, choklad, konfektyr, kakor och vin. Enligt undersökningen tror varannan svensk att de kan påverka sin omvärld genom valen de gör i butik. 44 procent anser att märkningar som garanterar en miljömässig eller etisk standard hjälper konsumenten att välja rätt när man handlar. Undersökningen var webbaserad och besvarades av 1000 personer.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.