19.11.2019  |  Dining  |  Food

Hållbart förpackad lakrits

Burkar och askar i återvunnen plast och papp.

Lakrids by Bülow har fokus på hållbarhet och vill gärna bidra till att säkerställa en mer hållbar framtid. Därför arbetar de konstant med att optimera sina processer, för att bli ännu mer hållbara. Deras nya burkar tillverkas därför av 100 procent återvunnen och återvinningsbar plast, och etiketten är tryckt på papper från hållbar produktion. Locket består däremot ännu inte av återvunnen plast, eftersom det än så länge saknas en lösning för att kunna realisera detta. Varumärkets presentaskar i sin tur tillverkas till 70 procent av återvunnen papp. I samma anda uppmanar företaget också sina kunder till att ta hållbarhetsansvar, genom att återanvända burkarna eller källsortera dem korrekt. ”Våra burkar har ett förflutet. Genom att återvinna kan du ge dem en framtid”, säger grundare Johan Bülow.

www.lakridsbybulow.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.