10.02.2019  |  Furniture  |  Branschnytt

Första vinnaren av Born Classic utsedd

Nytt designpris uppmärksammar tidlös skandinavisk formgivning.

Den första vinnaren av Stockholm Furniture & Light Fairs nya designpris - Born Classic – är spegeln Mirror, som har tagits fram av Front för Swedese. Priset är ett samarbete med auktionshuset Bukowskis, som även utformar juryn, bestående av Eva Seeman, Henrik Åberg och Jonathan Jahn.

Born Classic delas ut till en möbel eller lampa med potential att bli en modern klassiker. Produkten måste dessutom vara formgiven av en skandinavisk designer eller tillverkad av en skandinavisk producent.

Mirrors ram utgörs av spillmaterial från andra delar av Swedeses produktion. Spegeln har lanserats i en begränsad upplaga.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.