03.08.2020  |  Interior  |  Textil

Förstklassiga plädar att njuta av länge!

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Våra plädar vävs i huvudsak av mohairull – ett lent, mjukt och helt naturligt material med en vacker lyster. De tillverkas i Sydafrika och getterna som producerar ullen sköts på allra bästa sätt – både på farmen där de lever och betar fritt, likväl som vid klippningen. Tvätt av ull, spinning, färgning och vävning sker på ett omsorgsfullt sätt med en stor respekt för materialet. All infärgning är givetvis Öko-tex certifierad.

En Stackelbergs pläd har rullad frans vilket ger ett extra fint slutresultat och är ett av våra kännetecken. På våra allra mest exklusiva plädar görs detta helt och hållet för hand. När mohairpläden är färdigvävd borstas den upp och får sin mjuka och luftiga känsla. Skulle pläden fälla lite när du får hem den beror det på ett överskott efter borstningen och är en helt naturlig del i tillverkningsprocessen.

Ull är ett fantastiskt material!

Ull är det äldsta textila material man känner till och får blev tidigt ett av människans första husdjur. Eftersom ullen hjälper till att skydda djur som får, getter, lamadjur och alpackor mot väder och vind, har den utvecklat många bra kvaliteter. Den binder både luft och vatten och är därför både värmeisolerande och fukttransporterande. Den är också temperaturreglerande och isolerar när det är kallt, samtidigt som den svalkar när vädret är varmt. Ullen kan alltså både reglera värme och kyla.

Ull är dessutom naturligt självrengörande och har antiseptiska egenskaper så den håller smuts och lukt borta utan tillsatser. Därför är materialet lätt att hålla rent och fräscht år efter år. Ullfibern har ett naturligt skydd tack vare sitt lanolinfett och behöver bara vädras mellan användningarna och inte tvättas särskilt ofta, om ens alls.

Utöver alla dessa fantastiska egenskaper så är ull ett av världens mest hållbara material och påverkar inte miljön negativt. Den är 100 procent naturlig och bryts ned när den hamnar i naturen.

Aktuell kollektion FW 2020

Stackelbergs presenterar höstens nyheter i samband med Stockholm Design Week 17-23 aug 2020 på Grev Magnigatan 13, Stockholm. Varumärket visas även på Agenturföretagens Days of Trade i Stockholm, Malmö och Västsverige under augusti och september 2020.

Vill du veta mer om våra produkter - besök www.stackelbergs.se eller kontakta oss på +46 08 667 12 00 för ett möte.

För text och bildmaterial, maila info@stackelbergs.se

Mer från Stackelbergs Idé & Inspiration AB

Stackelbergs Idé & Inspiration AB

stackelbergs.se

Hos oss hittar du under ett och samma tak varumärken som levererar både design och högsta kvalitet. Den röda tråden i det vi gör, eller snarare den gröna, är att vi utöver hög kvalitet även strävar efter att erbjuda varumärken med en grön profil. Vi vill att både produktion och val av material ska påverka miljön så lite som möjligt. Du ska kunna sova gott i våra säng- eller nattkläder, pryda soffa…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.