25.07.2019  |  Business  |  Design

Flera kända namn gästar Stockholm Summer Design Week

Vill stärka Stockholm som designdestination.

Den 19-25 augusti går Stockholm Summer Design Week av stapeln för andra året i rad, med syftet att stärka Stockholm som designdestination. Eventet samlar aktörer inom inredning, design, konst, konsthantverk, mode, musik och mathantverk, som anordnar bland annat utställningar, workshops och mingelkvällar på till exempel gallerier, utställningslokaler, showrooms, museer och andra kulturinstitutioner. Samtidigt pågår Formex på Stockholmsmässan.

Bland annat ställer den brittiska modelegendaren Zandra Rhodes ut på Auktionsverket, för att fira sina 50 år i branschen. Kreatören Costas Voyatziz från Grekland, som står bakom designportalen Yatzer, kurerar ett möte mellan varumärkena Mateus och franska Pierre Frey. På Nederländernas ambassad arrangeras konceptet Design Diplomacy för första gången i Sverige, med till exempel varumärket Moooi och formgivaren Rick Tegelaar.

Nationalmuseum i Stockholm är en samarbetspartner till designveckan. Här hålls bland annat designfrukost, after work och guidade visningar av utställningen om den danska formgivaren Finn Juhl.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.