02.10.2019  |  Business  |  Branschnytt

Från kungaporträtt till digitalisering

Jubileumsår för det välkända varuhuset.

Åhléns fyller 120 år under 2019. Detta firades under en vecka i september med olika aktiviteter, erbjudanden och tävlingar i varuhusen runtom i landet. Företaget grundades med andra ord 1899, i insjön i Dalarna av Johan Petter Åhlén och Erik Holm. På den tiden var det ett postorderföretag under namnet Åhlén & Holm. Allt började med en framgångsrik satsning på porträtt av den dåvarande kungafamiljen. 1915 flyttades rörelsen till den då nybyggda fastigheten på Ringvägen 100 i Stockholm, där än idag huvudkontoret finns kvar. Verksamheten fortsatte att växa och ligga i framkant. 1964 öppnade flaggskeppsvaruhuset Åhléns City, även det i Stockholm, som numera är en av stadens mest besökta platser. I samband med detta offentliggjordes även det nya namnet Åhléns. Idag har Åhléns 57 varuhus på olika platser i Sverige samt en växande e-handel och nya affärsprojekt för att möta aktuella konsumtionstrender, som Åhléns Outlet, Beauty Bargain och det nyligen förvärvade Designtorget.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.