03.05.2019  |  Business  |  Design

Funktionalitet passar bra för designpriser

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Vid utdelningen av Red Dot Design Awards 2019 fick Fiskars två Best of the Best-utmärkelser för den nya Waterwheel XL och den kommande serien av Norden-yxor.

Fiskars, som är kända för sina funktionella produkter och orange redskap, har de senaste åren bevisat att genomtänkt funktion mycket väl kan kombineras med estetik och design av högsta kaliber.
Företaget har tidigare fått Red Dot Awards för bland annat Norden köksredskap och deras första Waterwheel, som lanserades 2016.

Red Dot Awards delas ut till banbrytande produktdesigner utvalda av en jury bestående av internationella designexperter. Jurun testar och utvärderar de inkomna produkterna utifrån innovation, funktion, ergonomi, slitstyrka och hållbarhet. Till det här årets prisutdelning har juryn mottagit över 5500 produkter från 55 olika länder.

Fiskars Norden-yxor

Fiskars har dragit nytta av över 300 års erfarenhet av yxor när man har utvecklat de kommande Norden-yxorna. Serien består av tre yxor med träskaft, som är lika hållbara som de välkända Fiskars-yxorna med skaft i FiberComp™. Träskaften är gjorda av hickoryträ av högsta kvalitet, och går igenom fogen av FiberComp, som också håller yxans huvud säkert på plats.
De nya yxorna kommer i tre storlekar – Norden-yxorna förväntas lanseras 2020.

Fiskars Waterwheel XL

Fiskars Waterwheel XL är det senaste tillskottet av slangbox till en omfattande serie av bevattningsutrustning. Den  horisontella designen kan placeras fritt i trädgården och roterar 360°, vilket gör det möjligt att nå varje hörn utan tunga lyft och trassliga slangar. Slangboxen finns med och utan hjul, och båda modellerna har automatisk inrullning av slangen.
Lanseringen av de nya slangboxarna i början av 2019 kom samtidigt med lanseringen av nya färgkodade kopplingar och slangar. Med färgkoder kan man lätt se vilka kopplingar som ska användas till samma färgkodade slangar. Fiskars bevattningsutrustning är naturligtvis som alltid kompatibla med andra varumärken.

Mer från Fiskars Sweden AB

Fiskars Sweden AB

www.fiskars.se

  • Kungsbroplan 3A, 10226 Stockholm

Fiskars är Finlands äldsta företag, och 2014 firade vi 365-årsjubileum. Vår historia börjar på 1600-talet, när en rad järnbruk etablerades i Finland. Fiskars grundades 1649 och vi är stolta över att vi idag är kända som ett av de äldsta företagen i västvärlden.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.