04.02.2020  |  Interior  |  Textil

Geometriska mattor

Nordic modern återlanserar ett urval av vävaren Vibeke Klints mattor, som för första gången sätts i produktion.

Sedan Vibeke Klint utbildade sig på Kunsthåndværkerskolen 1949 har hon vävt åtskilliga mattor och gobelänger. Många av hennes mattdesigns är unika och gjorda på beställning, till bland annat Danmarks nationalbank och danska ambassader runt om i världen. Nu kommer fem mattor att sättas i produktion för första gången. Nordic modern har tillsammans med Vibeke Klints tre barn, Le, Jacob och Peter, noggrant valt ut fem designs, som med enkla grafiska mönster representerar Vibekes karakteristiska estetik.

Alla fem mattorna kommer i olika storlekar och färger.

www.nordicmodern.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.