21.11.2019  |  Interior  |  Textil

Handarbete med hjärtat på rätta stället

Care by me lanserar filt med spillmaterial.

Care by me fokuserar på människor och vår planet i sin design. Deras GOTS-certifierade ekologiska bomull produceras i Indien hos Fairtrade-certifierade partners. Vid tillverkningen i Nepal ligger tyngdpunkten primärt på sociala och ekonomiska hållbarhetsaspekter. Under hösten 2018 var Pernilla från Care by me i Kathmandu och fick där se hur restbitarna från textilproduktionen slängdes i soporna. Hon tänkte genast att detta skulle det bli ändring på, eftersom det rör sig om kvalitetsmaterial. Idén har nu förvandlats till en av företagets nyaste produkter, nämligen Waste quilt, en pläd helt i lin som är fylld med textilrester från Care by mes egen produktion, däribland ull, kashmir och siden.

Pläden kommer i måtten 140x220 centimeter, men kan dessutom tillverkas på beställning.

www.carebyme.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.