10.03.2023  |  Kitchen  |  Tabletop

HAV-kollektionen

Royal Copenhagens HAV-kollektion, som lanserades 2019, utökas med två serveringsfat. Fatens organiska och asymmetriska form skapar associationer till blåmusslan, som man ju hittar i mängder längs de danska kusterna.

Referenserna till havet runt Danmark går också igen i fatens sprejmålade blå kantmönster, som växlar från mörkblå till ljusblå toner likt en stilistisk bild av vågorna som slår in över stranden. HAV, som skapats av designertrion KiViSi, är djupt förankrad i Royal Copenhagens historia och bär samtidigt framtiden med sig i sitt tidlösa formspråk. Designen är inspirerad av den klassiska Måge-servisen från Bing & Grøndahl, men skickar också en maritim hälsning till de tre blå vågorna som symboliserar Danmarks tre sund, Stora Bält, Lilla Bält och Öresund, och som pryder undersidan av varje stycke porslin från Royal Copenhagen.

www.royalcopenhagen.com 

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.