09.02.2020  |  Interior  |  Design

I mötet mellan vintage och modern formgivning

Utställning på Jacksons galleri i Stockholm.

Under Stockholm Design Week lanserades utställningen Delightful Encounters på galleriet Jacksons på Östermalm. I utställningen medverkade formgivarna David Ericsson för Studio Sandemar, Pia Wallén samt Per Söderberg, som visade möbler, textilier och trähantverk i kombination med historiska föremål från Jacksons samlingar.

Syftet med utställningen var att skapa en dialog kring det som uppstår när modern formgivning möter vintagedesign, med fokus på skandinaviska och internationella klassiker. Bland annat presenterades en uppdaterad variant av Pia Walléns kända Crux-filt, tillsammans med nyheter från Per Söderbergs tioårsjubilerande företag No Early Birds samt hantverksmässigt snickrade möbler, som David Ericsson har tagit fram åt den nystartade design- och hantverksstudion Studio Sandemar.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.