30.11.2017  |  Interior  |  Brukskonst

Jettes juläventyr

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Det är förväntans glädje som är temat för Holmegaard Jul 2017.

Jette Frölich har varit en del av den danska jultraditionen så länge att hon nästan kan beskrivas som alla designälskares tomtemor. Ett kreativt smeknamn som nästan låter som ett äventyr – och äventyret är en av Jette Frölichs största inspirationskällor. Förra året illustrerade hon H. C. Andersens vackra men sorgliga berättelse ”Granen”, om trädet som lyser upp i stugan under julen och sedan bara kastas när högtiden är över. Även i år tittar Jette Frölich på äventyrligheten i årstidernas gång.

Den här gången får hon inspiration från det ryska äventyret om kung Frost och fröken Vår, som enligt folksagan representerar det goda i årstiderna som kommer och går. Som en sorts jultomte meddelar kung Frost att julen är på väg, med kalla temperaturer och givmilda klappar till barnen i byn, medan fröken Vår med blommor i sitt hår kommer och påminner om att den ljusa tiden snart är på väg – något alla nordbor längtar efter på andra sidan jul och nyår. Som vanligt i Jette Frölichs teckningar är symboliken poetisk och raffinerad, där kung Frost i vitt personifierar is och kyla, och fröken Vår i varmt rött är ute på tur i den frusna skogen. En färgsättning som hyllar den traditionella skandinaviska julen, medan gyllene detaljer ger kollektionens motiv ett dekorativt och dekadent drag av rysk folklore.

Rituell servering

I litteraturen är äventyret uppbyggt kring fasta formler, och detsamma gäller julen. Julens många, fasta ritualer förtjänar naturligtvis helt rätt servering, och hos Holmegaard Jul finns något för alla – både traditionalisten och den som gärna testar nya trender.

De klassiska glasen för varma drycker är perfekta för allt från varm choklad, te och vit glögg när kakburken med mässingslock är bekvämt inom räckhåll, medan portionsskålen med minimalistiskt vitt motiv gör att skyr med hemlagad müsli smakar extra gott på brunchbordet.

Snapsflaskan är inte heller helt som den brukar. Akvavit är nämligen modernt som aldrig förr, och årets julflaska frestar nya foodies som gillar att experimentera med egna versioner av det populära brännvinet, och ge bort det i present under december. Som en extra detalj har årets snapsflaska dessutom vackra guldtal målade på framsidan, som likt en gastronomisk julkalender ger tillstånd att njuta av en snaps om dagen medan kalenderljuset räknar ned till den 24 december.

Holmegaard Jul 2017 kostar mellan 129 till 499 SEK (rek. pris) och finns i handeln från början av september.

I serien finns:

  • Julkakburk 499 SEK (rek. pris).
  • Julflaska 399 SEK (rek. pris).
  • Julskål 199 SEK (rek. pris).
  • Julljuslyktor, 2 st., 249 SEK (rek. pris).
  • Julglas för varm dryck, 2 st., 249 SEK (rek. pris).
  • Julvattenglas 199 SEK (rek. pris).
  • Kalenderljus 129 SEK (rek. pris).
  • Julsnapsglas, 2 st., 199 SEK (rek. pris).

Denna artikel är en del av temat Tema: Jul 2017

Mer från ROSENDAHL A/S

ROSENDAHL A/S

www.rosendahldesigngroup.dk

Innovation, creative joy and respect for Danish design tradition – these are the watchwords of Rosendahl Design Group. Our ambition is to profile and protect Danish design treasures by rediscovering classics – as well as creating new ones in keeping with Danish design tradition. The common denominator is products that make every day more beautiful and add value for our customers.We are…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.