12.11.2018  |  Interior  |  Trends

Julens trender

Julen 2018 kännetecknas av fyra trendsättande stilinriktningar: vivid heritage, eclectic gathering, balanced sobriety och splendid history.

En fri och på samma gång varsam lek med traditionerna, en känsla av tillhörighet samt inte minst historien är de element som ritar upp designtrenderna för Julen 2018.

Vivid heritage

Denna stil tolkar traditionella hantverkstekniker från olika kulturer på ett modernt sätt, som är fullt av vitalitet, med starka färger som senap, petroleum och rött. Framför allt ser man mönster som är hämtade från folklore samt etniska motiv, vilka ofta förekommer som applikation eller broderi.

Eclectic gathering

Denna extravaganta trend kombinerar uppenbara kontraster, som till exempel kristall, metallfolie, pärlemor och spegelglas, med lekfulla detaljer samt överdrivna former och mönster. Dessutom skapas det överraskande kollageeffekter i rosa, citrongult, mandarin, azurblått, svart och guld.

Balanced sobriety

Ett rent designuttryck som har inspirerats huvudsakligen av ljusa träslag, matt mässing och blanka svarta ytor med en japansk estetik, som samspelar med dämpade naturliga toner från vitt till roséguld samt blanka nyanser från kallt grått till bordeaux och svart.

Splendid history

Det luxuösa och eleganta är iscensatt på okonventionella och moderna sätt, med stora mängder spets, halvädelstenar, pärlor, marmor och extravaganta motiv. Mörka mättade färger är kombinerade med elegant aventurin, aquamarin och guld.

Källa: Christmasworld

Läs också: vårt inspirerande galleri med julnyheter och pynt.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.