06.12.2019  |  Business  |  Branschnytt

Julmusik upplevs mer påfrestande

Brist på inflytande skapar stress.

När medlemmar i Handels 2018 svarade på frågan om hur de ser på julmusiken i butikerna ansåg 40 procent att den var mer påfrestande än musik under resten av året. I en ny undersökning ansåg hälften av butikernas skyddsombud att julmusiken är mer påfrestande.

”Att julmusiken är mindre omväxlande och att personalen inte har inflytande över den blir ett arbetsmiljöproblem. Musiken finns bara där, att stå ut med under hela arbetsdagen i en redan stressig julhandel”, säger Stefan Carlén, chefsekonom på Handels.

Handels undersökningar visar att musik i butik kan bidra till en positiv arbetsmiljö om anställda får vara delaktiga och om det finns ett ordnat avtal med upphovsorganisationer som Stim och Sami.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.