14.08.2019  |  Business  |  Branschnytt

Konkurser ökade i juli

Detaljhandeln sticker ut.

Statistik från UC visar att konkurserna i näringslivet i stort minskade med 22 procent i juli månad jämfört med samma månad i fjol. Konkurserna inom byggindustrin samt detaljhandeln fortsätter dock att öka. I byggindustrin ökar konkurserna med 4 procent och inom detaljhandeln med 16 procent.

”Detaljhandelns negativa trend fortsätter. Butiksdöden slår hårt mot mindre butiker när hela branschen förvandlas”, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.