19.11.2021  |  Business  |  Branschnytt

Konkurser minskade under oktober

Näringslivet på väg tillbaka mot normalläge

Hög ekonomiska aktivitetsnivå, avvecklade myndighetsrestriktioner och ökad vaccinationsgrad gör att näringslivet tycks vara på väg att återgå till det normalläge som rådde innan pandemin. Antalet konkurser bland svenska aktiebolag minskat i oktober månad i jämförelse med samma månad i fjol, men bland enskilda näringsidkare har antalet konkurser ökat. Det visar UCs konkursstatistik för månaden. I detaljhandeln har konkurserna minskat med 13 procent.

”Svenska konsumenters köpkraft har ökat under många år. Under pandemin sjönk försäljningen av framförallt skor och kläder. Nu när samhället öppnar upp ökar konsumtionen på bred front vilket gynnar detaljhandeln. Det har också startats ett antal nya företag i branschen, inte minst outlets med den prispress som finns på marknaden”, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

www.uc.se/konkursstatistik/

AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.