11.07.2019  |  Business  |  Branschnytt

LIND DNA har öppnat permanent showroom i Köpenhamn

Sponsrat innehåll Vad är detta?

LIND DNA har länge velat inrätta ett nytt showroom, som tillgodoser företagets stadigt växande export, genom att skapa en närmare exponering för danska och utländska kunder, press och influencers.

Mer central placering än vid Amalienborg med utsikt mot Operahuset är svårt att få. De 200 m2 stora lokalerna på Toldbodgade fungerar som showroom och fungerar som ramverk för möten och evenemang för det danska designföretaget, som länge velat skapa en inspirerande mötesplats i Köpenhamn för retailkunder, inredningsfolk, hotell och designälskare.
 

"Vi behöver en närvaro centralt i Köpenhamn på en plats som är tillgänglig för danska och utländska kunder och press", fastslår designer och innehavare Preben Lind. "Vi bygger samtidigt ett nytt huvudkontor i Århus, som är klart för inflyttning i slutet av 2019, för vi behöver mer plats att växa på", fortsätter Preben Lind, som redan fyra gånger tidigare har fått utvidga Lind DNA:s fysiska ramar.

Designföretaget säljer till mer än 50 länder och har hela tiden behov av att visa sina varumärken för utländska kunder. "Alla är naturligtvis välkomna att boka ett besök och se våra produkter, som är designade med återvunnet läder som bärande element".

Lädret kommer från rester från möbel-, väsk- eller skotillverkning, och blandas med naturgummi från träd. Resultatet är en slitstark, OEKO-TEX-certifierad kvalitet av 80 % kärnläder och 20 % naturgummi, som färgas och trycks i dekorativa ytstrukturer och används till designprodukter för hemmet, kontorsmiljöer, hotell och restauranger. 

Snabbhet och flexibilitet är nyckeln bakom framgången, som det blott sex år gamla företaget har upplevt. "Från starten hade vi en ambition om att sälja till hela världen. "Det har gått bra, vi har närmast stormat fram. "Men vi har lyckats skalanpassa företaget i takt med tillväxten och vi har hållit fast vid att använda lokala leverantörer. Det gör oss snabba och flexibla och vi kan kontrollera vår kvalitet fortlöpande. Om vi skulle ta hem allt från Asien skulle det vara månadslånga leveranstider för våra kunder. Dessutom kan vi själva kontrollera de miljömässiga avtryck vi sätter, genom att samarbeta med lokala leverantörer och producera så mycket som möjligt under eget tak", avslutar Preben Lind.

Tags: LIND DNA ApS

Mer från LIND DNA ApS

LIND DNA ApS

www.linddna.com

  • johan@happynest.se
  • +46 019-107670
  • Agent HAPPYNEST/JSA SWEDEN AB, Johan Sjöstedt, Salamandervägen 16, 702 36 Örebro

We offer you an entire world of table top products and interior design concepts, that are beautifully designed to complement each other. Design, craftsmanship, local production and zero waste is our philosophy. Craftsmanship and the art of creation is what everything is about at LIND DNA. When ever possible, we insist on our own, local production in Denmark. We choose to do this…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.