21.07.2020  |  Interior  |  Belysning

Ljusskulptur

Putki designades för Nationalmuseum.

En av höstens nyheter från Iittala är lampan Putki, finska för pipa, designad av Matti Klenell. Lampan skapades ursprungligen för restaurangen i det nyrestaurerade Nationalmuseum. Det korrugerade glaset skärmar av lampans ljus när den är tänd och fångar upp dagsljuset när den är släckt.

”Jag försöker behandla ljuset som om det vore ett material i sig – kanske det vackraste materialet av alla”, säger Matti Klenell.

www.iittala.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.