21.02.2018  |  Furniture  |  Design

Möbeldesignmuseum öppnar i Stockholm

Vill skapa en plattform kring utvecklandet av framtidens möbler.

Stockholms nya möbeldesignmuseum öppnade i februari 2018 och är baserat på en privat samling tillhörande arkitekterna och formgivarna Kersti Sandin och Lars Bülow. Samlingen består av ungefär 700 föremål, varav 500 ställs ut. Den representerar sammanlagt mer än 250 olika formgivare och är resultatet av Sandins och Bülows samlade erfarenhet under 40 års verksamhet inom branschen. Idén till museet kommer från duons gemensamma intresse för skandinavisk och internationell möbeldesign. Dess syfte är att skapa en plattform kring studerandet och utvecklandet av framtidens möbler. Förutom den permanenta kollektionen kommer det även att visas tillfälliga utställningar, för att behandla specifika ämnesområden, som ett material, en teknik, en era eller en utvald designer. Museet ligger i Frihamnsområdet och har öppet för allmänheten varje onsdag, undantaget offentliga helgdagar.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.