02.03.2020  |  Business  |  Branschnytt

Møbelmessen Skandinavien integreras i Formland

MCH A/S och Møbelmessen Skandinavien har ingått ett avtal som innebär att möbelmässan från och med 2021 blir en del av inrednings- och designmässan Formland Spring.

Formland utvecklar sig år för år. Från och med 2021 kommer vårupplagan av MCH:s stora inrednings- och designmässa att omfatta ett helt nytt område dedikerat till möbler. Detta har blivit realitet efter att MCH och Møbelmessen Skandinavien har ingått ett avtal, som innebär att möbelmässan blir en integrerad del av Formland Spring.

Formland Spring kommer därmed framöver att bjuda på en hel mässhall full av den kommande säsongens möbelkollektioner. Det betyder att möbelindustrin samlas sida vid sida med den övriga delen av den danska inrednings- och designbranschen i MCH Messecenter Herning.

Positiva synergieffekter

Hos Møbelmessen Skandinavien gläds man åt samarbetet, som enligt mässarrangör Esben Veng-Christensen skapar en både bredare och starkare handelsplattform.

”Formland Spring är ett otroligt seriöst koncept. Med möbelmässan som tillägg kommer det att representera ett fantastiskt brett utbud för hela inrednings-, design- och nu även möbelbranschen, med många positiva synergieffekter mellan de olika branscherna. Jag är därför både glad och stolt över att jag samtidigt som jag överlämnar mässan till Formland fortsatt kommer att vara en del av den", säger Esben Veng-Christensen, och fortsätter:

"Møbelmessen Skandinavien har funnits i tio år. Den har under det senaste året legat på en stabil nivå och varit ett förnuftigt och trovärdigt koncept för våra utställare. Vi har dock haft svårt att lyfta mässan från en traditionell och smal mässa för möbelbranschen. Men det kommer det nu att bli ändring på, i och med det nya samarbetet. Jag är säker på att denna förändring ger möbelbranschen en ännu starkare plats att samlas och utvecklas på".

Ett samarbete som stärker branscherna

Hos Formland ser projektledare Mai-Britt Risvig Flyvholm fram emot att välkomna hela möbelbranschen till Formland Spring.

”Först och främst vill jag tacka Esben för förtroendet. Møbelmessen Skandinavien har under tio års tid visat sitt värde, och vi ser fram emot att utveckla mässan gemensamt. Med möbelmässan ”ombord” stärks Formland med ännu ett ben att stå på, och vårt stora universum av upplevelser, med allt från trendområden till föredrag, kommer nu ännu fler tillgodo”, säger hon, och fortsätter:

”Det är en naturlig matchning att samla inrednings-, design- och möbelbranscherna. Vi tror att den nya konstellationen kommer att attrahera nya besökare, från såväl Danmark som också utlandet”.

Över 45 års erfarenhet tillsammans

Møbelmessen Skandinavien firade sitt tioårsjubileum i fjol och har sedan etableringen anordnats i Trekantområdet. Den senaste upplagan hade 54 utställare samt besökare från 300 möbelbutiker i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland.

Formland har under de senaste 36 åren arrangerats två gånger per år i MCH Messecenter Herning. Den 72:a upplagan av inrednings- och designmässan gick av stapeln den 30 januari till andra februari 2020 och besöktes av mer än 10 000 branschbesökare från 33 länder.

Møbelmessen Skandinavien kan upplevas som en del av Formland för första gången den 4–7 februari 2021, på MCH Messecenter Herning.

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.