10.08.2020  |  Business  |  Branschnytt

Minskad kontantanvändning under pandemin

Isolerade äldre kan vara en förklaring.

I många länder har coronapandemin lett till en ökad kontantanvändning. Men i Sverige har krisen i stället lett till att kontantanvändningen minskat. Det säger Rosel Berggren, produktansvarig för kort och betalningar vid Danske Bank i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt.

”De senaste månaderna har kontantuttagen hos oss minskat med närmare 30 procent och i stället har kort och swish ökat”, säger hon.

Under normala förhållanden minskar kontantuttagen hos Danske Bank med ungefär 10 procent per år i Sverige. En förklaring till den stora minskningen under pandemin kan vara att äldre, som använder mest kontanter, har isolerat sig och blivit mer digitala.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.