10.12.2019  |  Business  |  Branschnytt

Minskat intresse för julklappar från utlandet

E-handelns tillväxt bromsar i mätning.

Den svenska e-handeln växte med 11 procent under tredje kvartalet 2019. Det visar E-barometern som publiceras av PostNord, Svensk Digital Handel och HUI Research. Det är en lägre kvartalstillväxt än vad som uppmäts i undersökningen sedan kvartal tre år 2011. Skönhet och hälsa är den produktkategori som sticker ut med en tydlig positiv utveckling. Rapporten visar också att allt färre svenskar planerar att köpa sina julklappar från utländska e-handelssajter.

Kläder och skor är den kategori som flest svenskar e-handlar på regelbunden basis, men skönhet och hälsa knappade in i kvartal tre. Under kvartalet hade 34 procent köpt skönhet och hälsa, jämfört med 36 procent för kläder och skor.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.