13.02.2020  |  Interior  |  Textil

Nostalgiska mönster

Ny kuddkollektion från FDB Møbler, som en hyllning till dansk textildesign.

Sedan 2016 har FDB Møbler haft en textilkollektion med dukar, plädar, dynor, kuddar och mattor. Nu lanseras ännu en serie kuddar designad med de historiska textilierna Hestedækken och Urd, som ursprungligen togs fram för många år sedan till möbelklassiker från danska designikoner.

Det rutiga mönstret Hestedækken utvecklades från början på Den Kongelige Militære Klædefabrik för uniformer. Under 1970-talet blev det anpassat även för möbler, och är särskilt känt från Børge Mogensens berömda Tremmesoffa. Tyget består av 100 procent ull och kommer i färgerna blå, brun och röd. Stoppningen är danskproducerat dun och fjädrar. Alla material är Oeko-Tex-certifierade.

Det randiga mönstret Urd skapades på 1940-talet och har använts för att stoppa stolar och säten i flera konsert- och operahus runtom i världen. Tyget består av 74 procent ull, 17 procent polyester och nio procent bomull. Det tillverkas i färgerna blått, sand och rött. Stoppningen är danskproducerat dun och fjädrar. Alla material är Oeko-Tex-certifierade.

Den nya kollektionen i dessa två mönster kommer i tre olika färger och storlekar, 30x50 centimeter, 50x50 centimeter samt 40x60 centimeter.

www.fdbmobler.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.