27.09.2019  |  Kitchen  |  Design

Nyheter i retrofärger

2019 är ett speciellt år för Bodum, som nu firar sitt 75-årsjubileum.

Bodum grundades i Nyhavn i april 1944. Det var krigstider och svåra förhållanden i Danmark. Men mitt i allt det grå och trista begav sig Bodum ut på sin egen färgglada mission. Många av verksamhetens idéer från den tiden lever kvar än idag i bästa välmåga. Därför har Bodum tagit en titt i sina arkiv för att hitta vackra färger från 1940-talet, som kan användas till att återlansera ett antal ikoniska jubileumsprodukter i nya färger. Det visade sig dock att färgerna från den här tiden var ganska grå och tråkiga, vilket gjorde att Bodum istället gick ett årtionde längre fram i historien och där fann sin inspiration i 1950-talets mer kulörta och moderiktiga färger. De fina pastellfärgerna är uppkallade efter pastellfärgad glass från just detta decennium, Blue moon, Pistachio, Strawberry och Banana.

Bland produkterna i de nya färgerna finns presskannan Caffettiera, förvaringsburken Presso i brytsäker plast, brödboxen Bistro och Travel mug, med flera.

www.bodum.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.