18.12.2019  |  Interior  |  Utrustning

Ren rengöring

Simple goods lanserar hållbara städprodukter.

Simple goods är ett nytt varumärke som har etablerats mot en bakgrund av lika delar passion och frustration gällande hållbara och miljömässiga aspekter, tillsammans med en bergfast tro på att det går att göra saker och ting bättre. Människorna bakom företaget hade letat förgäves efter naturliga och kemikaliefria rengöringsmedel, som är säkra för våra familjer och husdjur samt för naturen, samtidigt som de gör ordentligt rent. Därför satte de som mål att utveckla ett varumärke med trovärdiga, hållbara och naturliga rengöringsmedel, vilket de har lyckats med. Rengöringsmedlen tillverkas av milda, naturliga och plantbaserade ingredienser, tillsats av probiotika samt 100 procent ekologiska och naturliga, eteriska oljor.

Simple goods förpackningskoncept har tagits fram med en strategi om att reducera användningen av virgin plastic (tillverkad av olja och gas), reducera onödig transport av vatten samt återanvändning och återvinning av plastflaskor. De använder sig därför primärt av PET-flaskor, som tillverkas av 100 procent PCR (återvunnen plast), samt HDPE-flaskor, som tillverkas av 100 procent bioplast och CO2-neutral ekologisk biomassa, som till exempel sockerrör, halm eller cellulosa. PCR har cirka 70 procent lägre koldioxidavtryck än virgin plastic. Därutöver vill företaget gärna att deras refillsprayflaskor ska användas igen och igen.

www.simplegoods.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.