19.10.2022  |  Business  |  Branschnytt

Så växte den fysiska handeln 2021

Starkast tillväxt i Falkenberg

Den fysiska detaljhandelsförsäljningen i Sverige uppgick till 718 miljarder år 2021, en tillväxt på 3,2 procent jämfört med 2020. Dagligvaruhandeln växte med 1,4 procent och sällanköpsvaruhandeln med 5,2 procent. 2020 stod e-handeln för i princip all tillväxt i detaljhandeln, men under 2021 växte den fysiska butikshandeln och e-handeln nästan lika mycket sett till försäljning. Det visar en studie av Sveriges regionala handel som genomförs varje år av HUI på uppdrag av Handelsrådet.

Starkast tillväxt under 2021 (bland kommuner med 40 000 eller fler invånare) hade Falkenberg och Sigtuna. I Falkenberg ligger lågprisdestinationen Gekås och i Sigtuna finns Arlanda flygplats, destinationer som drabbats hårt av pandemin. Men trots starka tillväxttal under 2021 nådde varken Falkenberg eller Sigtuna upp i 2019 års nivå, före pandemin.

handelsradet.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.