05.04.2019  |  Interior  |  Design

Sakura

Japansk inspiration från Holmegaard.

Holmegaard inspireras av den florala megatrenden kring de japanska körsbärsträden för lanseringen av Cado. Varje vår blommar de japanska körsbärsträden. Sakura, som blomningen kallas, kan bara upplevas några få dagar om året. Den har blivit en mycket populär tilldragelse som årligen delas på tusentals bilder i sociala medier.

Cado är en skulpterad tvådelad vas skapad i samarbete med den japanske designern Fumie Shibata. Med sin munblåsta minimalistiska form och färgade botten bär Cado den tydliga Holmegaard-signaturen medans den japansk-danska designfusionen som nu trendar över hela världen också är tydlig. Namnet hänvisar dessutom till den japanska konstinriktningen Kado som är centrerad kring blomsterdekorationer. Cados nedersta del kan med fördel användas till färska blommor eller grenar som hålls på plats av en stram hals och får rikligt med vatten i den rymliga bottnen. Vasens översta del lägger sig som en transparent krans runt det kulörta glaset och används till blomhuvuden i vatten eller som grogrund för plantor, sukulenter, sten, kottar eller mossa – allt efter säsong.

Holmegaard Cado vas i munblåst klart och rosa glas finns i handeln från tidig mars.

www.holmegaard.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.