08.01.2020  |  Interior  |  Textil

Socialt ansvar

Hållbart tillverkad textil och keramik från Liv interior.

Liv interior tar hållbarhet på stort allvar och har en ambition om att alla deras produkter ska vara hållbara och leva upp till ett etiskt koncept för socialt ansvar. Deras höstkollektion bjuder på textiler av återvunna PET-flaskor respektive återvunnen bomull, som till exempel mattor och plädar tillverkade av tyg från tygcontainers. Tyget bryts ned så att fibrerna kan återanvändas till nya textiler.

Liv interiors keramik å sin sida tillverkas för hand av kvinnor i Vietnam, inom ramen för ett projekt som stöder socialt utsatta kvinnor. Keramikkollektionen består av tallrikar, skålar, koppar, kannor och vaser, i allt från naturliga färger till vackra höstnyanser.

www.liv-interior.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.