10.05.2019  |  Interior  |  Design

Spara pengar med Miranda

50-årsjubileum för Bjørn Wiinblads katt.

Bjørn Wiinblad formgav Money Cat 1969 och 50 år senare älskas den karismatiska designen fortfarande av barn och av alla andra med en soft spot för den mångsidiga konstnärens universum. Katten heter Miranda – precis som alla Wiinblads katter. Den är tillverkad i vitt porslin med ljusgrå glasyr och mörkgråa detaljer samt består av två delar, ett lock och en botten, som enkelt kan tas isär när förmögenheten ska delas upp. Den tvådelade designen hålls ihop av en rosett som knyts framtill som en dekorativ detalj och samtidigt avslöjar när någon har haft stuckit sina fingrar i besparingarna. Rosetten kommer i rosa och ljusblått, vilket gör att man kan välja färg för till exempel en dop- eller födelsedagspresent.

Sparkatten är 17 centimeter hög och finns i handeln sedan början av mars.

www.bjornwiinblad-denmark.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.