16.05.2019  |  Dining  |  Tabletop

Stapelbar stubbe

Holmegaard återlanserar en klassiker.

Holmegaard återlanserar nu glasserien Stub, som designades av Grethe Meyer och Trier Mørch på 1950-talet. Serien är ren i sitt uttryck och tidstypisk för 1950- och 1960-talen, med rena linjer. Den moderna designen passar väl ihop med dagens stilriktningar, som präglas tydligt av ett stort antal nylanseringar av designklassiker från denna period.

Den cylindriska, stapelbara designen var i produktion under mer än tre decennier och kom att bli en symbol för urban living, som har bevarat sin designstatus ända fram till idag. Under våren lanserar Holmegaard Meyer och Mørchs ikoniska glas i en casual serie med två modeller – en liten och en stor.

Med Stub formade Meyer och Mørch grunden till ett urbant glas, som inte går ur tiden – och detta är ingen tillfällighet. I likhet med stubben, som glaset är uppkallat efter, har Stub en tidlös design, där allt överflödigt har skalats bort. Den korta, breda stammen ger glaset stadga och rotar det i bordet. Stub finns i två höjder, 10 centimeter och 14 centimeter. Det är producerat i klart glas och finns i storlekarna liten (21 centiliter) samt stor (36 centiliter). Glasen säljs i set om två respektive fyra stycken.

www.holmegaard.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.