23.10.2019  |  Business  |  Branschnytt

Svart september för detaljhandeln

Förändrade konsumtionsmönster utmanar.

September blev en svår månad för detaljhandeln, visar UCs konkursstatistik. Under månaden ökade konkurserna inom segmentet med hela 44 procent jämfört med samma period förra året.

”Allt effektivare e-handelslösningar och dyra lokaler är några faktorer som ligger bakom. Våra konsumtionsmönster har förändrats snabbt. Enligt en ny rapport från Klarna är söndagskvällar den tid vi handlar mest och då har inga fysiska butiker öppet”, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.