02.09.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Svenska Institutet i Paris renoverar gästlägenheter med svensk design

Dux ett av de deltagande varumärkena.

Svenska Institutet i Paris renoverar nu sina sex gästlägenheter i Marais-kvarteren, vilka kommer att invigas under Paris Design Week och visas för första gången som en del av utställningen Hem x 6. Lägenheterna utgör varje år tillfälliga hem för svenska forskare, författare och konstnärer. De har renoverats med framtidsorienterade och miljömedvetna svenska varumärken, för att spegla svensk design och hantverk. Ett av de deltagande varumärkena är Dux, som har inrett sin lägenhet tillsammans med Septembre Architecture & Urbanisme. Rummet har fantastisk utsikt över hustaken i Marais, och har gestaltats för att inspirera till kulturellt skapande. Utöver den egna bostaden har Dux även försett samtliga lägenheter med sängar i olika modeller och utföranden.

Utställningen Hem x 6 kommer att existera i fem år framåt, med visning av bostäderna i september varje år.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.