14.11.2019  |  Business  |  Branschnytt

Svenskt Tenn fyller 95 år

Företaget firar med jubileumsprodukter.

År 1924 grundades Firma Svenskt Tenn av tennkonstnären Estrid Ericson. Företaget historia spänner från tenn av grundaren Estrid Ericson, över ett livslångt samarbete med den österrikiske arkitekten och formgivaren Josef Frank, till samtida samarbeten med formgivare som Lars Nilsson, Luca Nichetto och Liselotte Watkins. Sedan 1975 ägs Svenskt Tenn av Kjell och Märta Beijers stiftelse. Vinsten går till att främja naturvetenskaplig forskning och kultur.

I samband med jubileet lanseras tre produkter ur Svenskt Tenns arkiv: asken Fisk i Tenn av Nils Fougstedt, vasen Pumpa i Tenn och Bygelkrus i Tenn av Estrid Ericson, efter original i keramik från Etnografiska museets samlingar.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.