08.01.2020  |  Business  |  Branschnytt

Tecken på kommande lågkonjunktur

Besök på restauranger minskar.

I den årliga konsumtionsrapporten från Centrum för Konsumtionsvetenskap vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet ser forskarna flera tecken i den svenska konsumtionen som tyder på att en lågkonjunktur är på gång. Bland annat har antalet besök på restauranger och barer minskat, mindre pengar spenderas utomlands och inköp av inredning ökar mindre än tidigare år.

”Årets rapport heter 'Orosmoln' och visar att svångremmen börjat dras åt i Sverige”, säger John Magnus Roos, forskare vid Göteborgs universitet.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.