09.01.2020  |  Interior  |  Branschnytt

Teckna - formgivning med nordisk ton

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Teckna AB formger möbler och ingår nu också i ett nätverk kring designföretaget By Bergstedt. Teckna har också inlett ett samarbete med Atlantis Sängspecialisten.

Teckna är i ett uppstartsläge och tog hem Designbase priset för bästa design av ett matbord under möbelmässan i Göteborg i augusti 2019.

Nu fortsätter arbetet med att bredda exponeringen av en stol- och bordkollektion mot marknaden genom samarbetet med bla. återförsäljare och inredningsstylister.

Vem är Designern bakom Teckna och hur ser filosofin ut?

Peter Breid har sedan 3 år gått från ingenjör med systemutveckling och datakom till möbeldesign, det är tvära kast, men form och arkitektur har alltid legat honom varmt om hjärtat.

Peter har ett års studier på konstskola och konstvetare på universitetet bakom sig.

Stilen och känslan är ett arv från hans rötter i den skandinaviska och svenska traditionen. En känsla av natur och ljusa lätta material med naturligt svala toner och linjespel.

Peter jobbar med funktionen samtidigt som han söker en lekfull och estetiskt tilltalande form.

Materialen är ask, ek och björk i kombination med olja, linoljefärg och lasyr. I den senaste kollektionen ingår även aluminium, mässing och naturfärgat möbelrenskinn.

Kollektionen:

Bordet är både estetiskt designat och modulärt uppbyggt. Bordet skalar efter behov och att flytta bordet är en enkel match! man bara plockar isär det. Trots sin moduluppbyggnad är det stadigt!

Stolarna är min lilla stolthet. Det finns olika modeller med olika namn. Madeleine, Elvira, Maria Greta och detta skiljer på ryggstödens utformning. På bilden finns Madeleine och Maria. Elvira har ett ryggstöd i aluminium och Greta är helt slät.

Stolen är gjord i ask och är stabil, lätt och sittskön med bra stöd för svanken.

Vilstolen har Le Corbusier, med stolen CR4 som förebild. Limmträ i sköna former med en blandning av björk och ek. Liggdyna i en spänd ram i sammateknik som Lamino'n och lammskinn på toppen.

Stolen är steglöst justerbar och den fick ett sidobord och fäste för läsplatta för optimal komfort.

En Bokhylla som rumsavskiljare kan ibland vara den optimala- lösningen för ett stort rum. Hyllor i fanerad mdf och reglar i kopparrör ända upp till taket.

Vinställ med flyttbara hyllor för ditt kök eller på en Bar. Hyllorna har en yta av aluminiumplåt och är gjorda i mdf med ekfaner. Ribborna i homogen ek samt vinstället i eklist.

Kökshylla med krokar för handdukar och dyligt. Mdf med ekfaner och upphängning i läderremmar.

Ett slimmat torkställ med utfällbara hyllor för det trånga badrummet. Gjort i ekribbor och aluminiumrör.

Tags: Teckna AB

Mer från Teckna AB

Teckna AB

www.teckna-design.se

Teckna är ett litet nystartat företag som utformar möbler. Designen inriktar sig på offentlig sektor, restaurang samt privata hem. Teckna arbetar fram en ide genom skisser - 3DCAD, som sedan utformas till prototyper innan produktifiering. Produktifiering sker i ett litet snickeri i Stockholm/St Eriksplan. Teckna har idag två olika legotillverkare: Tibro stolfabrik samt CRproduktion i Berga/småland…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.