14.05.2020  |  Interior  |  Design

Tiden försvinner

Gejst lanserar väggklocka, för att påminna om hur dyrbar tiden är.

Väggklockan Momentt från Gejst har formgivits av den tyska designduon Böttcher & Kaiser, som en hyllning till den tid vi lever i. Klockans design har inspirerats av våra föreställningar om tid, med en önskan om att osynliggöra tiden för oss, på ett närmast poetiskt sätt. ”Vi ville fokusera på ögonblicket, och på den närvaro som uppstår då vi glömmer bort tiden. Med Momentt leker vi med vår diffusa och overkliga tidsuppfattning”, säger Böttcher & Kaiser själva. Klockan består av en trattformad ram i stål med dimmat glas. Den förmedlar en känsla av att tiden suddas ut, och på ett nästan magiskt vis försvinner visarna in i djupet i urtavlans mitt. Därför är Momentt inte enbart ett verktyg för att visa tiden, utan snarare ett poetiskt objekt som får oss att reflektera över tid – och likväl inte.

www.gejst.com

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.