21.11.2019  |  Furniture  |  Branschnytt

Tidigt 1900-tal hos Jackson Design i Stockholm

Möbelutställning med Alfred Grenander.

Designgalleriet Jackson Design i Stockholm presenterar nu en utställning i samarbete med Galerie Ulrich Fiedler, där man visar möbler från tidigt 1900-tal i design av den svenska formgivaren och arkitekten Alfred Grenander. Grenander föddes i Skövde, men tillbringade större delen av sitt professionella liv i Berlin, där han bland annat designade flera tunnelbanestationer, varav vissa finns kvar än idag. Han hade även ett sommarhus i Falsterbo. Hans design var inspirerad av ett brett spann av internationella samtida designers, som bland annat Charles Rennie Mackintosh, Josef Hoffman och Peter Behrens. Alla objekt som ställs ut är till salu, men utöver det är syftet med utställningen att sprida kännedom om den i Sverige relativt okända Grenander till en svensk publik.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.