15.11.2019  |  Furniture  |  Design

Till Herr och Fru Hållbar

Eva Harlou designar för Mater.

He & She är två matbordsstolar som har designats för Mater av Eva Harlou, arkitekt och VD för Earth studio. Sitsen och ryggstödet är tillverkade av FSC-certifierat ekträ och flätningen består av snabbt växande sockerrör, vilket understryker det hållbara materialvalet. Flätarbetet utförs hos en känd flätningsverkstad i Danmark, där det historiska hantverket har älskats och upprätthållits under tre generationer. Ramens utformning ger stolen en flexibel och dynamisk sittupplevelse samt förstärker det eleganta och lätta uttrycket. He & She lanseras 2019 med anledning av 100-årsjubileet av den tyske arkitekten Walter Gropius, som grundade Bauhaus-skolan 1919. För Mater är det viktigt att produkterna bidrar till FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling. He & She-stolarna stöder dem genom att beskydda ’Ekosystem och biologisk mångfald’ (mål 15), säkra en ’Hållbar konsumtion och produktion’ (mål 12) samt skapa ’Globalt partnerskap’ (mål 17).

www.materdesign.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.