05.02.2021  |  Furniture  |  Design

Tillbakalutad omtanke från Villa Collection Denmark

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Villa Collection Denmark är känt för sin utsökta blick för den speciella, avslappnade och ärliga look som kännetecknar skandinavisk design och inredning.

Med ett nytt, trebent bord och en läcker loungestol levererar varumärket än en gång starka hantverksmässiga uttryck – som samtidigt rymmer en berättelse om miljömedvetenhet.

Enkelt, elegant och ändå avslappnat i sitt uttryck. Det är kännetecknen för Villa Collection Denmark. Med en ny stol, som i sin design ansluter sig till en lång tradition av möbelklassiker, sätter företaget samtidigt miljömedvetenhet på dagordningen. Stolen är FLEGT-certifierad och tillverkad enligt EUTR:s due diligence – det vill säga producerad med tillbörlig aktsamhet.

Casual loungestämning med omtanke

Med sin tillbakalutade look är loungestolen själva sinnebilden av nordic living med en internationell twist. Den klassiska stolen passar perfekt in i en skandinavisk design med en avslappnad atmosfär, men den kan också stå på egna ben – som ett vackert statement piece i inredningen.

Stolen är tillverkad i FLEGT-certifierat trä. FLEGT står för Forest Law Enforcement, Governance and Trade och handlar i praktiken om att stävja olaglig avverkning och röjning av världens skogar. Stolen är dessutom tillverkad i enlighet med EU:s timmerförordning. EUTR, som förbjuder handel med olagligt producerat eller avverkat timmer.

En vacker balans

Stolen är tillverkad i massiv teak med flätad sits och rygg i läder, vilket skapar en underbar harmoni i färgspelet. Det lilla, runda bordet balanserar också vackert på sina tre ben och matchar liksom loungestolen den skandinaviska looken perfekt – men kan också placeras ensam.

Ekbordet kan fås i färgerna natural oiled och whitewashed oak och är 44,5 cm högt med en diameter på 70 cm. Tillsammans med loungestolen representerar den en avslappnad och genuin look, och möblerna är tillverkade i material av hög kvalitet. Som alltid från Villa Collection Denmark.

Mer från F&H Group AB

F&H Group AB

https://www.fh-group.dk/en/

F&H Group AB är Skandinaviens största heminrednings-brandhouse inom kök, bord, bad och inredning.

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.