06.03.2019  |  Furniture  |  Branschnytt

Tioårsjubileum för Massproductions

Firar med ny utgåva av klassisk stol.

Det stockholmsbaserade möbelföretaget Massproductions fyller tio år under 2019 och har bland annat firat med jubileumsmiddag och fest på Kägelbanan under Stockholm Design Week.

Företaget har genom åren vunnit ett stort antal prestigefyllda designpriser. Det grundades 2009 av den svenska formgivaren Magnus Elebäck och brittiske Chris Martin. Lanseringen skedde i samband med Stockholm Furniture Fair samma år, då de även introducerade sin första möbel, stolen Tio Chair.

Tio Chair hade Magnus och Chris ursprungligen pitchat till en tysk kund som dock tackade nej med motiveringen att stolen skulle vara ”omöjlig att producera”. Detta visade sig vara felaktigt och den numera prisbelönta Tio Chair har idag utvecklats till en hel serie av stolar och bord. Dessutom finns den representerad i Nationalmuseums permanenta kollektion.

För att uppmärksamma sitt tioårsjubileum presenterar Massproductions en ny utgåva av Tio Chair. Nyheten tillverkas i en galvaniserad metallfinish, som med tiden får en matt, grå patina. Även andra produkter i Tio-serien kommer att finnas tillgängliga i denna finish.

-JBE

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.