27.08.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Unik Wegner-samling auktioneras ut av Bukowskis

Flera ikoniska föremål och med betydande proveniens.

Auktionshuset Bukowskis har under Stockholm Summer Design Week ställt ut en omfattande och uppmärksammad privat samling av möbler och design av den danska designern Hans J. Wegner, som är en ledande representant för den banbrytande perioden Danish Modern och idag även en central formgivare för designsamlare världen över. Utställningen innehåller drygt 140 föremål, med bland annat klassiker som The Buck Chair och en ovanlig Kinastol, som endast har tillverkats i ett fåtal exemplar. Flertalet av möblerna kommer med en betydande proveniens. Samlingen auktioneras ut online med avslut den 28 augusti. Det är samlaren Lasse H. Andersen som har gett Bukowskis i uppdrag att hålla i auktionen. Han berättar att han har samlat på Wegner-objekt sedan han var 13 år.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.