08.06.2020  |  Business  |  Branschnytt

Väla miljöcertifierar fastigheter

I framkant inom detaljhandeln.

Handelsplatsen Väla, som är en av Sveriges största, håller på att miljöcertifiera sina fastigheter. Certifieringsarbetet inleddes i samband med byggandet av Väla Park, 2015. Därefter beslutade man att samtliga handelsplatsens byggnader ska ha en certifiering som Miljöbyggnad. Totalt handlar detta om en yta på 132 000 kvadratmeter, som inkluderar Väla Centrum och Väla Volym. I och med detta initiativ lägger sig Väla i framkant gällande segmentet köpcentrum, då miljöcertifieringar är mer vanliga inom kontor och bostäder. Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader, som innebär att byggnadens miljöarbete och -prestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av organisationen Sweden Green Building Council. Det finns i tre nivåer: brons, silver och guld.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.