23.02.2022  |  Bloom  |  Trends

Växter för välmående toppar trendlista

Plantagen presenterar årets gröna trender

Den största anledningen att omge sig med växter hemma är deras positiva inverkan på välmåendet. Sex av tio svenskar uppger att de köper inomhusväxter till sitt hem för att de bidrar till en lugn och harmonisk atmosfär. Det visar Plantagens nya rapport Växttrender 2022. Undersökningen har genomförts tillsammans med HUI Research och analyserats av några av Sveriges främsta experter inom växter, trender och trädgård. De tre största trenderna är växter för ökat välmående, att ha många gröna växter samt att ta sticklingar.

”Det är en tydlig trend att ha många växter hemma – våra mor- och farföräldrar hade kanske två saintpaulior och några porslinskatter i fönstret, på samma yta har vi nu kanske tjugo växter”, säger trendspanaren Stefan Nilsson.

www.plantagen.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.