BITZ nya salladsskålar har ett uppdrag - de ska bjuda in till att äta mer sallad

´Min önskan är att mina nya salladsskålar får salladen att se mycket inbjudande ut, för på det viset får både barn och vuxna lust att ta väl för sig på tallrikarna. Smaklig måltid och mycket nöje med allt det gröna och din salladsskål´ Christian Bitz

En sak kan alla näringsexperter enas om: att grönsaker är sunt, och att de flesta av oss skulle må bra av att äta mera grönt. Därför ger Christian Bitz dig sitt eget recept på en fyllig sallad, Ceasarsallad, som ger en god mätthetskänsla och massor av sundhet. Den är jätteenkel att tillreda och kan ätas som måltidssallad - t.ex. till lunch - eller som tillbehör till kvällsmaten.

´Min önskan är att mina nya salladsskålar får salladen att se mycket inbjudande ut, för på det viset får både barn och vuxna lust att ta väl för sig på tallrikarna. Smaklig måltid och mycket nöje med allt det gröna och din salladsskål, som i princip också kan användas som en otroligt stor godisskål ;-)´ Christian Bitz

CEASARSALLAD

1 hel kyckling

2 romainesalladshuvuden

3-4 skivor mörkt rågbröd

2 msk olivolja

Ev. lite parmesan i flagor som dekoration

2 dl druvkärnolja

(eller annan neutral olja)

1 vitlöksklyfta

(kan ersättas med en liten shalottenlök)

2 pastöriserade äggulor

3-4 ansjovisfiléer i olja

1 tsk Worcestershiresås

2 msk riven parmesan

En smula salt

En smula peppar

CEASARSALLAD

1 hel kyckling

2 romainesalladshuvuden

3-4 skivor mörkt rågbröd

2 msk olivolja

Ev. lite parmesan i flagor som dekoration

2 dl druvkärnolja

(eller annan neutral olja)

1 vitlöksklyfta

(kan ersättas med en liten shalottenlök)

2 pastöriserade äggulor

3-4 ansjovisfiléer i olja

1 tsk Worcestershiresås

2 msk riven parmesan

En smula salt

En smula peppar

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Skölj kycklingen under rinnande vatten och rensa bort ev. rester av inälvor. Lägg kycklingen i en stor gryta med vatten som täcker. Koka i 50-60 minuter.

Ta upp kycklingen och låt den svalna innan den delas.

Det kan vara en god idé att koka kycklingen dagen före, så du har allt kycklingköttet färdigt. Lägg alla ingredienser till dressingen - utom oljan - i mixern och kör. Tillsätt oljan lite i taget medan du mixar. Om dressingen blir för tjock kan den förtunnas med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.

Skär eller riv rågbröd i tärningar. Stek dem spröda i olivolja på en panna.

Plocka salladen och lägg den i skålen. Fördela kyckling och krutonger över salladen. Häll över dressing. Dekorera ev. med lite färskhyvlad parmesanost (men det finns också i dressingen).

BITZ Salladsskål fås i sex olika färger och kostar 499,00

Relaterat innehåll

18.04.2024Designbase.se

Rosendahl Design Group erhåller B Corp-certifiering

17.04.2024Designbase.se

Nytt AI-verktyg kan förse konsumenter med IKEA-möbler

12.04.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Vacker servis från Villa Collection Denmark

04.04.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Glasskålen Alice

28.03.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Italienska glasskupor från Eternum

12.03.2024Designbase.se

Ny Henning Koppel-inspirerad ram

20.02.2024Hippie de Luxe

Sponsrad

Sommarens glas från La Rochère

19.02.2024Designbase.se

Ställ in till påsk

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023