BITZ nya salladsskålar har ett uppdrag - de ska bjuda in till att äta mer sallad
´Min önskan är att mina nya salladsskålar får salladen att se mycket inbjudande ut, för på det viset får både barn och vuxna lust att ta väl för sig på tallrikarna. Smaklig måltid och mycket nöje med allt det gröna och din salladsskål´ Christian Bitz
En sak kan alla näringsexperter enas om: att grönsaker är sunt, och att de flesta av oss skulle må bra av att äta mera grönt. Därför ger Christian Bitz dig sitt eget recept på en fyllig sallad, Ceasarsallad, som ger en god mätthetskänsla och massor av sundhet. Den är jätteenkel att tillreda och kan ätas som måltidssallad - t.ex. till lunch - eller som tillbehör till kvällsmaten.
´Min önskan är att mina nya salladsskålar får salladen att se mycket inbjudande ut, för på det viset får både barn och vuxna lust att ta väl för sig på tallrikarna. Smaklig måltid och mycket nöje med allt det gröna och din salladsskål, som i princip också kan användas som en otroligt stor godisskål ;-)´ Christian Bitz
CEASARSALLAD
1 hel kyckling
2 romainesalladshuvuden
3-4 skivor mörkt rågbröd
2 msk olivolja
Ev. lite parmesan i flagor som dekoration
2 dl druvkärnolja
(eller annan neutral olja)
1 vitlöksklyfta
(kan ersättas med en liten shalottenlök)
2 pastöriserade äggulor
3-4 ansjovisfiléer i olja
1 tsk Worcestershiresås
2 msk riven parmesan
En smula salt
En smula peppar
CEASARSALLAD
1 hel kyckling
2 romainesalladshuvuden
3-4 skivor mörkt rågbröd
2 msk olivolja
Ev. lite parmesan i flagor som dekoration
2 dl druvkärnolja
(eller annan neutral olja)
1 vitlöksklyfta
(kan ersättas med en liten shalottenlök)
2 pastöriserade äggulor
3-4 ansjovisfiléer i olja
1 tsk Worcestershiresås
2 msk riven parmesan
En smula salt
En smula peppar
TILLVÄGAGÅNGSSÄTT
Skölj kycklingen under rinnande vatten och rensa bort ev. rester av inälvor. Lägg kycklingen i en stor gryta med vatten som täcker. Koka i 50-60 minuter.
Ta upp kycklingen och låt den svalna innan den delas.
Det kan vara en god idé att koka kycklingen dagen före, så du har allt kycklingköttet färdigt. Lägg alla ingredienser till dressingen - utom oljan - i mixern och kör. Tillsätt oljan lite i taget medan du mixar. Om dressingen blir för tjock kan den förtunnas med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Skär eller riv rågbröd i tärningar. Stek dem spröda i olivolja på en panna.
Plocka salladen och lägg den i skålen. Fördela kyckling och krutonger över salladen. Häll över dressing. Dekorera ev. med lite färskhyvlad parmesanost (men det finns också i dressingen).
BITZ Salladsskål fås i sex olika färger och kostar 499,00