Kitchen / Branschnytt

Branschnytt

Rå ut i det blå

Junas kollektion Rå såg dagens ljus förra året i samarbete med matlagningsprofilen Jesper Vollmer från mathuset med samma namn – och den smakfulla textilserien har redan många fans bland både fackfolk och foodies. Populariteten har gett Juna smak för mer inspiration från det professionella köket och under våren utvidgar varumärket därför serien Rå med två nya utomhusprodukter som tar gastronomin ut under bar himmel: en picknickväska med detaljer inspirerade från arbetskläder och en hållbar picknickfilt i återvunnen plast.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Designklassiker återvänder till Skandinavien

Ägarbyte för Rosti.

Branschnytt

Cervera utökar sortimentet av egna köksredskap

Ny premiumlinje för entusiastiska hemmakockar.

Branschnytt

KONSTEN ATT SLÅ ROT

Tre och en halv mil utanför Visby, långt ute på landet i Norrlanda, ligger en liten gård. Här har Luqaz Ottosson slagit rot – i dubbel bemärkelse.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

HISTORIEN OM MR. GLOBAL

År 1985 fick designern Komin Yamada i uppdrag att ta fram en helt ny japansk kockkniv. Resultatet blev enkelstålskniven Global. Mino Tsuchida är mannen som förde Globalkniven från Japan ut i världen.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Wesco - nytt brand hos Sebastian AB

Den ursprungliga Wesco-designen kännetecknas av sina perfekta proportioner, moderna design med retro-look och en fantastisk funktionalitet. Minst lika viktigt: Det är färgstarkt!

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Grand Cru till grillköket

Sommaren gör livet enklare på många sätt. Dagarna blir längre och ljusare och gränsen mellan inne och ute suddas ut när grillen slås på och välkomnar matlagningen, samvaron och festen utomhus. Som en hyllning till det skandinaviska utomhusköket och en kärleksdeklaration till bra kökstillbehör lanserar Rosendahl nu två måsten från Grand Cru – dressingshaker och marinadglas med pensel. Nyheterna sätter smak på sommarens sallader och grillrätter i en design som går direkt från kylskåp till bord, och dessutom tilltalar hemmets gastronomer med sitt stilrena uttryck i klart glas med svart plast.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Global kraftsamling kring WMF

Ägaren Groupe SEB har tagit över distributionen av varumärket WMF på lokala marknader över hela världen, också i Sverige. För den svenska marknaden innebär det ett bredare sortiment och större synlighet.

Branschnytt

Massor med nyheter på premiären av Möbelmässan Göteborg

Den 20-22 september är det dags för Göteborgs helt nya möbelmässa att öppna sina portar.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

MÅNADENS PLOCK, JUNI

Juni är här! Sommaren håller på att slå ut i full blom och vi njuter av sena middagar på balkongen eller bakgården.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

KAI lanserar prisbelönt knivserie

Den anrika japanska knivtillverkaren KAI lanserar under hösten sin nya knivserie Shun Nagare, som även tog hem en seger i prestigefyllda German Design Award tidigare i år.

Branschnytt

Lucks by robo

Nya köks- och garderobslösningar med kunden i fokus

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.