Interior / Branschnytt

Branschnytt

Ambiente 2020 – inramat av naturen

Naturens vägar är outgrundliga och det märktes tydligt för denna upplaga av Ambiente. Det kom 28 000 färre besökare, på grund av Coronaviruset men även på grund av stormen Ciara, som också härjade i Tyskland under mässans sista dag.

Branschnytt

Branschprofilerna: Carina Moberg och Camilla Grynning, ägare och butikschefer för Önska i Södertälje

Systrarna Carina Moberg och Camilla Grynning öppnade under hösten en ny Önskabutik i Södertälje, i samma lokaler där en existerande Önskabutik stängde ett år tidigare. Här berättar de mer om butikens läge, lokaler och sortiment, samt planer för framtiden – där personlig service står i fokus.

Branschnytt

Rapport om hållbarhet i textilbranschen

Shyness Interior i samarbete med mastersstudent från Textilhögskolan i Borås.

Branschnytt

Världens största Zorn-utställning visas på Antikmässan

Även i år bjuder Antikmässan på en konsthändelse av rang. Efter förra årets Salvador Dalì-utställning presenterar vi i år ­den sannolikt största och mest kompletta utställningen av Anders Zorns grafik till dags dato. Runt 200 av Zorns totalt 289 grafiska blad visas upp, bland dem många rariteter. Utställningen, som äger rum i Stockholmsmässans entréhall 13-16 februari, är ett samarbete med Mollbrinks konsthandel och den norske Zorn-samlaren Frode Henriksen.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

På Tapeten flyttar och utökar

Sju anställda efter två år.

Branschnytt

Oslo Design Fair 2020

Temat för mässan i januari är Impossible/Possible.

Branschnytt

Inred utomhus med återvunnen PET - ett hållbart koncept

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Formland: dansk design lockar utländska besökare

Det var en bra mässa. Så kan man sammanfatta saken efter avslutat Formland. Stämningen var god, med generellt sett nöjda inköpare och utställare. Något färre besökare kom, men i gengäld var det hela 23 procent fler utländska inköpare. ”Vi var lite oroliga, i och med att mässituationen i Europa i januari inte har varit direkt positiv. Men vi är mycket nöjda”, säger projektchef Mai-Britt Risvig Flyvholm.

Branschnytt

Mattias Stenberg på Stockholms Auktionsverk

Utställning under Stockholm Design Week.

Branschnytt

Innovativt, internationellt och med hållbarhet i fokus – nomineringarna till Greenhouse Best Performance klara

Best Performance – Selected by the Greenhouse Jury är en utmärkelse med syfte att uppmuntra och sporra utställarna i Greenhouse-området på Stockholm Furniture & Light Fair. Den namnkunniga juryn bedömer utställarnas prestationer utifrån Greenhouse värdeord –­ nyfikenhet, innovation och hållbarhet. En nyhet för i år är att juryn i förväg, baserat på ansökningsmaterial, nominerat fem utställare till Best Performance.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Teckna - formgivning med nordisk ton

Teckna AB formger möbler och ingår nu också i ett nätverk kring designföretaget By Bergstedt. Teckna har också inlett ett samarbete med Atlantis Sängspecialisten.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Baux inreder australiskt kulturcentrum

Ljudnivån viktig för att skapa en kreativ miljö.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.