Business / Branschnytt

Branschnytt

UPS kan bli först med drönarleveranser

Logistikföretaget kan få tillstånd i USA redan i år.

Branschnytt

Körglädje från Kay Bojesen

Även om Kay Bojesen arbetade i klassiska material som silver och trä var han ovillkorligen en framtidsman. Som funktionalist fascinerades Bojesen av tidens strömlinjeformade linjer och moderna mekanik, och när bilboomen verkligen tog fart på 1930-talet inspirerade den honom till en rad dynamiska mönster. Hit hör Limousinen, skapad i samarbete med möbelarkitekten Ole Wanscher, som bland de enklaste och mest eleganta, och nu rullar Kay Bojesen Denmark ut den lyxiga cabrioletmodellen ur garaget i två varianter bestående av både körglädje och snygg design.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Amazon utreds av EU-kommissionen

E-handelsjätten kan ha brutit mot konkurrensregler.

Branschnytt

Konkurser ökade i juli

Detaljhandeln sticker ut.

Branschnytt

En vitalisering som bäddar för nya och oväntade möten

Så förändras Formex hallindelning till hösten.

Branschnytt

Formland står starkt

När butikerna stärks, då stärks även utställarna och branschen. Det säger Mai-Britt Risvig Flyvholm från Formland. Hon hoppas att inköparna stannar kvar ett par dagar på mässan, besöker alla utställare, tittar på alla nyheter och blir inspirerade till att skapa unika köpupplevelser och till att driva en framtidsorienterad butik.

Branschnytt

Apple lanserar kreditkort i USA

Apple Card ska komplettera Apple Pay.

Branschnytt

Designbase breddar och lanseras nu i Norge

Till augusti 2019 lanseras en norsk systermedia och onlineplattform till Designbase, som är den ledande communitymedian för design och inredning i Danmark och Sverige. Norska Designbase är baserad på magasinets framgångar i Danmark och Sverige samt på representationen av dansk design i Norge, både på mässor och i detaljhandeln.

Branschnytt

Lagerhaus växer i Norge

Inredningskedjan öppnar ny butik i CC Vest.

Branschnytt

Ny personlighet i blomstergarderoben

Bjørn Wiinblads värld har alltid kännetecknats av starka kvinnofigurer och fantasifulla blommor. För blomster- och designfans är det ett rent nöje att hålla i en Wiinblad-vas. I och med lanseringen av vasen Eva presenterar Bjørn Wiinblad Denmark dessutom en ny designpersonlighet, en tolkning av Wiinblads karakteristiska DNA som modern och trendriktig brukskonst. Eva finns i två storlekar med klänningar i trendfärgerna gul och korall. De är som gjorda för tidens eklektiska inredning och stora buketter där tumregeln är more is more.

Sponsrat innehåll

Branschnytt

Nya varumärken till Magasin Friend of Brands

De nya varumärkena inkluderar bland annat framstående kockar och deras produkter.

Branschnytt

Room i konkurs

Företaget pressat av konkurrens från e-handel.

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.