Briscapo AB

www.briscapo.se

Produkter:

Accessories, Bordsserviser och bordkonst, Köksutrustning, Konst och dekoration

Om

Upptäck det vackra i vardagen på BriscapoDet är bruksföremålen i vår närhet som gör livet lite vackrare, och som får även den enklaste strömming att smaka mer. Vi på Briscapo har förmedlat kristall och porslin av högsta kvalitet från välkända tillverkare i Europa till butiker och restauranger i hela Sverige sedan 1940-talet. I dag står vi för en betydande del av importen av glas och porslin.&…

Läs mer  

Om

Upptäck det vackra i vardagen på Briscapo
Det är bruksföremålen i vår närhet som gör livet lite vackrare, och som får även den enklaste strömming att smaka mer.
 
Vi på Briscapo har förmedlat kristall och porslin av högsta kvalitet från välkända tillverkare i Europa till butiker och restauranger i hela Sverige sedan 1940-talet. I dag står vi för en betydande del av importen av glas och porslin.
 
Genom vårt samarbete med den engelska porslinstillverkaren Denby Pottery, Spode och Portmeirion erbjuder vi porslin ur ett vardagligt perspektiv, med stenhård glasyr som självklart lämpar sig för både mikrovågsugn, diskmaskin och frys.
 
Vi är både stolta och glada över att även kunna erbjuda dig som kund högkvalitativa kristallglas från de tyska tillverkarna Nachtmann och Spiegelau till låga priser. Den vackra kristallen skänker lyx och flärd åt den gråa vardagen.
 
Under senare år vi även kompletterat vårt sortiment med möbler. I dag är vi agenter för den spanska möbeltillverkaren Koo International.
 
Låt oss på Briscapo göra din vardag lite vackrare.
 
Över 65 års historia
Briscapo grundades 1945 av Kapten Lundqvist i Stockholm som ett grossistföretag för engelska och svenska kvalitetstillverkare av kristall och porslin. Två år senare såldes företaget till Gösta Åslund och Nils Widlund, som flyttade huvudkontoret till Växjö.
 
Sedan 1984 ägs bolaget av Ingmar Persson och verksamheten flyttades till Ängelholm där den ligger än i dag.
 

 

Brands

Westmark

 
Grundades 1956 av Hubert Deimel som skapade Famos Potatisskalare vilket gav bolaget dess originalnamn Famos GmbH. 2001 köpte företaget Westmark vilket sedan dess är koncernnamnet och som idag även har Monopol, Sieger och Saleen i portföljen. Sortimentet består av funktionella redskap allt från matlagning till baren.

Wax Lyrical

Wax Lyrical med sitt hem i hjärtat av Cumbria Lake District är en av Storbritanniens i särklass största "hemdoft" företag som utvecklar och tillverkar lyxiga doftljus och doftstickor. Wax Lyrical använder högkvalitativa parfymoljor och alla doftljus är gjorda av paraffin som ger en långvarig och stabil doft. Wax Lyrical värnar om miljön, alla produkter är 100% vegan och inte testade på djur.

Staub

På Staub strävar vi efter perfektion och utformar våra köksartiklar i emaljerat gjutjärn genom att kombinera tradition och innovation. Våra grytor har en patenterad beläggning av svart matt emalj på insidan, som har non-stick funktion, och självösande piggar så kallade ”spikes” på locket som fördelar vätskan jämt över maten. De sanna smakerna framhävs i våra kvalitétsgrytor, som kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion. Alla Staub artiklar produceras enligt tradition i Frankrike och säljs över hela världen. Staub är kockarnas val världen över.

Spode

Spiegelau

Ett halvt millenium senare… Glasbruket Spiegelau har mycket gamla anor; första gången företaget nämns skriftligt är 1521. Det är ingen slump att Spiegelau finns kvar och frodas än i dag, nästan 500 år senare.

 

Den tyska staden som fabriken ligger i heter likadant som företaget - Spiegelau.

Saleen

Royal Worcester

Price & Kensignton

Price and Kensington är en av Englands mest anrika produceter av lergods med en historia och arv som går tillbaka över 100år.

Robert Welch

En världsberömd samling av bestick, porslin och glas från ikoniska brittiske designern, Robert Welch. 

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.