24.01.2020  |  Business  |  Branschnytt

Cervera sätter försäljningsrekord

Ser möjligheter och utmaningar för framtiden.

Cervera satte nytt försäljningsrekord i december 2019, som blev kedjans största försäljningsmånad någonsin hittills. Peter Rimbäck, ny VD sedan september, berättar att man inför julhandeln har satsat på en kombination av centralt beslutat sortiment tillsammans med lokala mandat för butikscheferna att påverka inköp och volymer. Dessutom lyftes hållbarhet som ett argument i företagets marknadskommunikation.

För framtiden ser Peter möjligheter i Cerveras starka varumärke och kedjans omni-strategi. Däremot är lönsamhet en fortsatt utmaning, i och med låg bruttomarginal och höga hyror. Detta hoppas man kunna lösa genom ett närmare samarbete med leverantörer och hyresvärdar.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.